Sylvie Peraud - almost square


Sylvie Peraud - almost square

 

Sylvie Peraud is een Frans polymeer-kunstenares bekend om haar zeer kwalitatief werk en voor haar fantastische ‘faux’ technieken. Imitaties als jeans, katoen, hout, steen en keramiek maken haar klei-ontwerpen zeer hoogstaand.

Sylvie houdt ervan organisch te werken. Ze vindt inspiratie in alles rondom haar, wandelend door een herfstbos, door het ontdekken van andere kunstvormen, bij het lezen van een boek. Ze houdt het allermeest van ‘faux’-technieken, hoe dichter haar kleicreatie het origineel benadert, hoe gelukkiger ze is.

Al sinds haar kinderjaren is juwelen maken één van haar hobby’s. Ze startte met kralen, om dan over te stappen via het smelten van recyclage plastiek naar het werken met polymeerklei in 2005. Vanaf dat moment heeft ze zich toegelegd op haar kunst en heeft van het werken met klei haar beroep gemaakt.

Sylvie geeft les in Frankrijk en daarbuiten.

In 2009 was ze mede-stichtster van ‘Lezart’Gil’ : een Franse groep voor polymeerklei- enthousiastelingen. Voor deze vereniging organiseert ze grote klei-evenementen en workshops.

Enkele impressies van deze masterclass :